Ankara Anlaşması Danışmanlığı

Ankara Anlaşması, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının İngiltere’de kendi işini kurarak serbest meslek sahibi olarak çalışmalarına olanak sağlayan hukuki bir düzenlemedir. Ankara Anlaşması üzerinden iş kurmak için üç ana konuya dikkat etmek gerekir.

1. Kurmayı düşündüğünüz iş konusunda geçmişte eğitim, deneyim ve başarılarınızın varlığı,
2. Kurmayı düşündüğünüz işle ilgili olarak İngilterede iyi yapılmış bir marketing araştırması ve potensiyel müşteri ve işlerin ispatı
3. Kurmayı düşündüğünüz işle orantılı ve kaynağı belli bir sermayenin varlığı gereklidir.

Ankara Anlaşmasına İngiltere’den ya da başka bir ülkeden ya da Türkiye’den başvurabilirsiniz. İngiltereden başvuru yapabilmek için İngiltere’ye turist, eğitim ya da başka bir vize ile gelmeniz yeterlidir.

Ankara anlaşması bir self-employed yani kendi işini yapma vizesidir. Başka bir işyerinde çalışma izni vermez. Eşinizi de bu vizeye dahil etmek istediğinizde, eşinize çalışma izni verilebilir ve çalışabilir.

Ankara Anlaşması üzerinden oturum ve çalışma izni, ilk aşamada 1 yıl olarak verilmektedir. Birinci yılın sonunda, iş planınızdaki işi yapıp yapmadığınız ve geçiminizi bu işten karşılayıp karşılamadığınız Home Office tarafından değerlendirilmektedir. Bu değerlendirmenin olumlu olması durumunda 3 yıl daha oturum verilmektedir. Süresiz oturum hakkı elde edilene kadar 3 yıllık dilimler halinde oturumunuz uzatılmaktadır. 5. Yılın sonunda süresiz oturum hakkınızı elde edebilir ve süresiz oturum aldıktan 1 yıl sonra da İngiliz vatandaşı olabilirsiniz. Yani ilk başvurudan itibaren 6. Yılın sonunda İngiliz Vatandaşı olabilirsiniz.

Videolar

Görmüş olduğunuz bilgilendirici videolar, hukuki çalışmalarımızdaki ortağımız Lex Legal tarafından hazırlanmıştır.

Süresiz Oturma İzni

Aile İçin Oturma İzni Alımı

Brexit Sonrası Ne Olacak?

Başvuru Sürecinde Verdiğimiz hizmetler

Ankara anlaşması vizesine başvuru yaptığımız takdirde aşağıdaki işlemlerde size danışmanlık hizmeti vereceğiz:
1. Business Plan hazırlanması,
2. Marketing araştırmasının yapılması,
3. Cover Letter hazırlanması,
4. Financial Plan hazırlanması,
5. Referans mektuplarının kontrol edilmesi,
6. Potensiyel müşteri mektuplarının bulunmasında yardım edilmesi ve kontrol edilmesi,
7. Gerekli evrakların tercüme edilmesi (Ekstra ücrete tabidir),
8. Başvuru formunun doldurulması,
9. Başvuru dosyasının hazırlanması,
10. Başvurunun yapılması için randevu alınması,
11. Web sitesi dizaynı, domain adresi, email hesaplarının alınması (Ekstra ücrete tabidir) konularında danışmanlık hizmeti verilmesi.

Kabul sonrası verdiğimiz hizmetler

Türkiye başvurularında, sonucun olumlu olması durumunda, 1 aylık vize verilmekte ve bu süre içerisinde İngiltereye gelmeniz gerekmektedir
Vizenizi aldıktan sonra aşağıdaki işlemler için de hizmet verilmektedir.
1. BRP Biometric Resident Permit kartının Post Office den alınması,
2. Polis registration işleminin yapılması,
3. Şirket kurulumu,
4. Muhasebeciden randevu alınarak vergi kaydınızın yaptırılması (Yıllık muhasebe ücreti 600-800 Pound civarındadır. KDV ye register olunduğundan bu ücrete her 3 ayda bir 100-200 pound arası bir bedel daha ilave edilecektir.)
5. Banka hesabının açılması,
6. Aile hekimliği kaydının yapılması,
7. National Insurance number alınması için gerekli evrakların toplanması,
8. Public Liability Insurance yapılması,
9. Ev ve ofis kiralamasında danışmanlık vermek, gerektiğinde Landlord (mülk sahibi)ne mektup hazırlanıp, verilmesi,
10. Çocukların Devlet okullarına kaydında danışmanlık vermek. Özel okul ve özel ders konusunda danışmanlara yönlendirmek,
11. Diğer resmi işlemlerde (Fatura kaydı, Ehliyet başvurusu, konularında danışmanlık hizmeti verilmesi

Başa dön
×